AAMAS

Assemblea d'Afectades pel Masclisme i el Patriarcat

El col·lectiu sorgeix enmig d’un context de mobilització massiva feminista marcada pel 8M del 2018 i pels posteriors, que amb menys impacte però indubtable força mobilitzadora, marquen un abans i un després en la capacitat d’incidència en l’agenda política per part del moviment feminista de base. Canalitzar aquesta força emergent i materialitzar-la en propostes polítiques autoorganitzades que permetin consolidar avenços també és una de les raons del naixement del col·lectiu.

En aquest sentit una motivació pel naixement del col·lectiu és la necessitat d’un espai feminista permanent i organitzat a la ciutat des d’on fer prevenció i «amb certa capacitat d’anticipar respostes, lluny de la urgència i correcuites que sovint acompanyen a tals situacions». Troben una font d’inspiració en l’experiència precedent de la PAHC pel que fa al model organitzatiu i les formes de praxis política.

Veiem la necessitat d’organitzar-nos en un espai concret, d'abordatge de les violències de gènere des d'una lògica de transformació de les relacions de desigualtat i opressió en el si de la comunitat, tot assenyalant les estructures de poder i les institucions que les fan possibles i les perpetuen lluny de combatre-les.

Tenim com a principals objectius:

  • Crear espais d’acompanyament en casos de violència masclista així com generar eines i recursos comunitaris que permetin un abordatge de les violències de gènere de forma integral i transformadora.
  • Generar una xarxa de suport mutu (promovent vincles de confiança i solidaritat, compartint recursos i eines que ens facin sentir part d'una comunitat).
  • Realitzar denuncia pública i acció política feminista (com per exemple en el cas de les jornaleres de Huelva o en situacions de violència institucional que ens trobem a jutjats, mossos, etc..)
  • Transversalizar la perspectiva feminista a la resta d’espais de lluita de la ciutat i consolidar pràctiques polítiques feministes que puguin ser útils en un sentit ampli per combatre les desigualtats estructurals des d’una perspectiva interseccional.
  • Combatre les desigualtats estructurals des d’una perspectiva interseccional ubicant l’opressió en clau de gènere dins de l’entramat econòmic, social i polític al qual estem subjectes. En aquest sentit, ens coordinem i formem part de la Xarxa d’Estructures Populars i Comunitàries, un conjunt d'espais de la ciutat que fan front a situacions provocades pel sistema com la manca d'habitatge, la llei d'estrangeria, abusos laborals, etc., creant una comunitat d'autodefensa.

Ens trobem els divendres a les 18h a l’Ateneu La Ruda. És un espai obert a dones, lesbianes i trans que tinguin voluntat de posar en comú estratègies, recursos i organització en la lluita feminista.