Acció Sindical

Sindicat de treballadores al Bages
Localització

Acció Sindical Bages som un sindicat de treballadores de diversos àmbits laborals que ens hem ajuntat per unir forces i defensar els nostres drets. La solidaritat entre treballadores ens permet fer front als abusos empresarials i millorar les nostres condicions de treball i vida.

Arrelats a la comarca del Bages, mantenim llaços de solidaritat amb companyes d'altres moviments i agrupacions que ens donen suport i força per fer front a les lluites. Això ens permet aturar acomiadaments, fer complir el conveni col·lectiu o pugnar per millorar-lo així com reclamar el que ens deuen els empresaris. La nostra proposta no es limita únicament a la lluita contra aquests, sinó també a obtenir més drets i millors condicios laborals. Ho aconseguirem tal i com ens han ensenyat la història i l’experiència: lluitant incansablement pel que és legitim i just!

Entenem que el sindicalisme ha d'anar més enllà d'intentar fer complir el conveni i és per això, que acompanyem a totes les treballadores que vulguin plantejar lluites justes. És legítim recuperar una part més important del que nosaltres hem produït, si ells hi guanyen, a nosaltres se'ns deu. Lluitem pel que és just i legítim, amb el suport de tot el sindicat.

Aquí ningú és més important que el company del costat. Al nostre sindicat prenem les decisions i organitzem la lluita conjuntament a l’assemblea de cada dilluns a les 19h a l’Ateneu Popular La Sèquia (Pl. Major de Manresa, entrada pel c/Amigant). Tant si t’afilies com si no, hi estàs convidat/ada!

A Acció Sindical Bages ningú cobra un sou per la seva dedicació a la lluita sindical. La majoria dels nostres ingressos provenen de les quotes d’afiliació i destinem aquests diners a fer tot el necessari per guanyar els conflictes laborals que gestionem i a conquerir drets per a la classe treballadora.

L’afiliació ens permet ajuntar-nos i ajuntar recursos per a fer front col·lectivament a les nostres lluites i a les de les altres companyes del sindicat. L'afiliació al sindicat ens vincula solidàriament i ens garanteix la seguretat de tenir al costat a totes les companyes que en un moment de conflicte amb l'empresa, ens acompanyaran en la lluita. L'afiliació al sindicat és imprescindible per a poder mantenir l'autonomia econòmica del sindicat i disposar de recursos propis així com per poder disposar d'una caixa de solidaritat per garantir la continuïtat i l'èxit de les vagues. A més ens dona accés als serveis jurídics i ens permet participar de les decisions tant a la nostra secció sindical com de l'assemblea del Sindicat.

Cadascú segons les seves possibilitats i a cadascú segons les seves necessitats.

Un sindicat per a guanyar la por!