← Notícies
29 abr, 2021
Ens quedem al 7!

El gener del 2018, vam alliberar el Bloc Bages 7, un bloc que portava molt de temps sense complir la seva funció social, mentre que a Manresa moltes persones viuen amb l’angoixa de no saber on viuran demà.

Aquell gener, van entrar-hi a viure la Khadija, la Meriem i la Wassima, les tres amb les seves petites. Ara, 3 anys més tard, al Bloc Bages 7 hi viuen 17 unitats familiars, això són un total de 41 persones, i 15 d’elles, són petites.

Les 17 famílies que avui viuen a l’edifici són famílies que han vist vulnerat el seu dret fonamental a l'habitatge, a les quals cap institució pública els ha pogut garantir l’accés a un habitatge digne. Ens trobem de nou davant d’una situació d’injustícia a la qual només ha respòs la lluita col·lectiva de la PAHC Bages. Ens trobem de nou davant d’aquesta contradicció capitalista que per una banda acumula habitatge buit, i per l’altra, persones sense casa.

A més a més, als baixos del bloc Bages 7 hi tenim l’Escola de Joves Al Qwa, L’Escola d’alfabetització de dones Soror i un espai de l’Escola Popular de Manresa. Novament hem omplert de vida un espai que era mort, novament hem donat valor d’ús a un espai que formava part del cementiri especulatiu de la ciutat.

Ara però, els habitatges d’aquestes famílies i els projectes que fan vida als baixos de l’edifici, es veuen en perill imminent de desallotjament. Fa tot just una setmana, vam rebre una sentència del provincial, que dona 10 dies a partir de que totes les veïnes siguin notificades per abandonar l’edifici. Cal recordar que vam guanyar el judici als jutjats de Manresa, i que és el jutjat provincial qui ha donat la raó a Nargam, i posa en perill la vida de 41 persones, en ple estat d’alarma i en una crisi social duríssima, a més a més ens ha posat multes per un valor total de 9.000 euros.

És molt important remarcar, que des de que vam alliberar aquest edifici, hem fet tot el possible per parlar amb Nargam i negociar lloguers socials per a les nostres famílies, i que Nargam no ha volgut mai ni tan sols fer una reunió amb nosaltres.

L’única solució a aquest conflicte, passa per aconseguir que aquest edifici passi a mans públiques, és per això que demanem a l’Ajuntament de Manresa i a la Generalitat de Catalunya que faci seure a Nargam a negociar, i que inici un procés d’expropiació de l’edifici, per tal de garantir el dret a l'habitatge de les seves veïnes i per ampliar el parc públic d’habitatge de la nostra ciutat.

Nosaltres activem des de ja mateix totes les vies possibles de resistència, tenim molt clar que no deixarem que les nostres companyes perdin casa seva. Portem 9 anys en lluita, i sabem que rendir-nos no és una opció que puguem contemplar, doncs a nosaltres, ens hi va la vida.

Demanem a tota la gent solidària i a totes les organitzacions que defensen que l’habitatge no pot ser una mercaderia, que estiguin atentes a aquesta lluita, doncs ara més que mai, necessitarem tota la força.

Una abraçada gegant a totes, convençudes que tornarem a demostrar que sí se puede.

Suma't a les estructures populars, suma't a la lluita!