← Notícies
8 gen, 2022
Omplim els buits de vida

Avui la Xarxa d'Estructures Populars i Comunitàries de Manresa inaugurem unes antigues oficines bancàries de Caixa de Manresa que son propietat de Divarian, un fons voltor americà. Aquestes oficines fa més de 10 anys que estan abandonades. Ho hem fet per donar-hi un ús social i fer-ne un espai que doni més vida al barri.

És del tot inadmissible que fons voltors com Divarian, tinguin locals abandonats d'aquesta manera i contribueixin a degradar els nostres barris, ara més que mai, la societat necessita d'espais on trobar-se i fomentar el suport mutu i la solidaritat. Des de la XEPC de Manresa, ja fa temps que ens hem decidit a passar a l'acció i ja sigui recuperant habitatge buit amb els 8 Blocs recuperats per la Pahc Bages o donant vida a espais que estaven abandonats com per exemple l'Escola Popular que es troba al carrer Sobreroca i que ha esdevingut és un projecte molt estimat per les veïnes de la ciutat.

Cal remarcar que Divarian és un fons voltor amb seu als Estats Units, que està destrossant els barris d'arreu del territori especulant amb els nostres habitatges, i és per això que el moviment per l'habitatge de tot Catalunya ens hem ajuntat per plantar-hi cara amb la campanya Guerra a Cerberus!

Hi ha qui parla de la inseguretat que es viu a Manresa i, més concretament, al barri antic. Pensem fermament que la millor manera de construir barris segurs és des de l'intervenció, la construcció de vincles i el treball comunitari, i que no hi ha res més segur que un barri viu que sap teixir una xarxa de solidaritat entre les seves veïnes,

En aquest local que feia anys que no tenia cap ús, hi ubicarem una part de l'Escola Popular, l'Espai de Defensa Legal i l'Espai de Joves Alqua, dos col.lecius que, des de l'educació popular i el suport mutu ja fa anys que estan arrelats a Manresa.

Fem una crida a que ens vingueu a donar suport durant aquests dies, som a la plaça sant Ignasi número 22 us demanem que s'activi la solidaritat i que entre totes defensem aquest local per transformar unes oficines abandonades en un espai comunitari ple de vida.

En temps difícils és més necessària que mai l'autoorganització, generar espais d'empoderament col·lectiu i espais de trobada per les classes populars. Quan tot sembla fosc, és quan la lluita esdevé la nostra esperança!

Suma't a les estructures populars, suma't a la lluita!