← Notícies
7 nov, 2021
Però aquest dia mai arribava

Testimoni del Yasyn, qui va estar mesos treballant més de 8h diàries, sense cobrar i sense contracte per un empresari de la comarca que es va aprofitar d'ell per ser una persona jove i migrada:

Em dic Yasyn i tinc 27 anys, vaig néixer a Marroc i fa gairebé 3 anys que visc a Manresa. Vaig sortir del meu país amb la intenció de buscar una vida millor i majors oportunitats de feina i estudis per mi i per la meva mare.

El primer cop que em vaig acostar a isMotive BCN S.L. va ser gràcies a una amiga que coneixia l'Hugo, el cap de l'empresa, amb la intenció de treballar i millorar la meva situació.

Vaig començar a treballar en aquesta empresa el 03 d'agost de 2019, i hi vaig treballar fins al desembre de 2020.

L'acord al qual vam arribar amb el cap de l'empresa va ser que jo treballaria un temps de prova perquè ell pogués veure la meva experiència, i passat aquest període de temps, vam acordar que em pagaria un salari que a poc a poc creixeria fins a rebre el mateix salari que la resta de treballadors. També vam acordar que finalment em contractaria per poder legalitzar la meva situació aquí.

Al principi de començar a treballar sí que em pagava (però poc, al voltant d'uns 300€ al mes). Hi havia mesos que em pagava en metàl·lic i mesos que m'ho ingressava al banc.

Tot i així, el sou no era suficient per a totes les tasques que em feia fer, i en aquest aspecte, sentia que s'estava aprofitant de mi i de la meva situació.

La meva jornada laboral superava les 8 hores diàries.

Van anar passant els mesos i a final de mes no rebia cap salari. Jo l'hi insistia i l'hi preguntava quan em pagaria, però sempre rebia la mateixa resposta "aguanta una mica i quan tingui els diners et pagaré" "espera una mica i et faré el contracte". Però aquest dia mai arribava.

Militants d'Acció Sindical en una acció contra isMotive BCN S.L.

Després de mesos de treballar i no cobrar, la meva situació i la de la meva mare empitjoraven cada dia. Com que no rebia cap resposta ni solució per part de l'Hugo, vaig buscar ajuda i assessoria. Arran d'això vaig decidir deixar la feina, i el març de 2021 vaig interposar una demanda, ja que els mesos posteriors a deixar la feina vaig intentar arribar a un acord amb ell perquè em pagués el que em devia, però seguia dient el mateix.

Vull que la gent sàpiga quina és la meva situació i la de molta gent immigrant que ve a buscar feina i millorar la seva situació. No s'hauria de permetre que gent així s'aprofiti de persones que de veritat ho necessiten.

En aquesta empresa no sóc l'únic que ha passat pel mateix, dues persones que feia  molt temps que hi treballaven també han acabat denunciant.

Agraeixo a tothom que m'ha ofert ajuda i m'ha donat suport, en especial als meus amics i als col·lectius com l'Escola Popular, l'Espai Alqua i el sindicat Acció Sindical Bages.

Suma't a les estructures populars, suma't a la lluita!